Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) Tarifi
Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) tarifi: Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Limonlu tereyağı için:
- 50 gram tereyağı
- 1 adet orta boy limon
- 10 gram kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 gram tane karabiber
Risotto için:
- 400 gram risotto pirinci
- 30 gram kuru soğan
- 40 gram zeytinyağı
- 4 cl. beyaz şarap
- 1 litre su
- 50 gram limonlu tereyağı
- 240 gram temizlenmiş karides
- 120 gram kabak
- 40 gram parmesan
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) tarifi nasıl yapılır?
- Limonlu tereyağ hazırlamak için; kuru soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Tarifte yer alan tereyağının bir kısmını sos tenceresinde eritin. Doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
- Tane karabiber, defne yaprağı ve taze sıkılmış limon suyu ekleyip kısık ateşte çektirin. Ocaktan aldığınız karışıma kalan soğuk tereyağını katıp erittikten sonra süzerek kullanın.
- Risotto için; küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları zeytinyağında kavurun. Risotto pirincini ekleyip birlikte kavurun.
- Beyaz şarap ile ıslatıldıktan sonra tuz ve azar azar su ekleyerek 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Küp şeklinde doğranmış kabak ve temizlenmiş karidesleri katıp pişirme işlemini sürdürün.
- Ocaktan aldığınız risottoyu; limonlu tereyağı, rendelenmiş parmesan peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp sıcağı sıcağına servis edin.
Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) tarifinin püf noktası nedir?
Risotto yapımında; sıcak suyu azar azar ilave edip kavrulmakta olan pirinçlere geniş daireler çizdirin. Sürekli aynı yöne doğru karıştırıp bu sayede içindeki nişastayı dışarı çıkartın. Pirinçler açılıp orta kısımlarında saydam bir nokta kalana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Risotto bu sayede krema katılmış gibi bir görüntü kazanacaktır.Risotto pişirme işlemi sırasında kullanacağınız suyu ayrı bir tencerede ve kısık ateşte kaynatarak sürekli sıcak tutun.Risotto pirincini yıkamadan kullanın.