Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı Tarifi

Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı

Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı Tarifi

Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı tarifi: Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 120 gram fındık içi

Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve irmiği derin bir kap içerinde güzelce karıştırın.
  • Karışıma, kabartma tozu, vaniya ve unu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve kağlı yağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Bu şekilde yaklaşık iki tepsi (40-50 adet arası) tatlı elde edeceksiniz.
  • Üzerlerine biraz bastırarak fındıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Her fırın farklı olduğu için pişerken kontrol etmenizi öneririz.
  • Tatlılar pişerken, bir tencereye su ile şekeri alıp güzelce karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Fırından çıkan tatlılar üzerine şerbeti dökün ve üzerlerini bir tepsi ile hava almayacak şekilde kapatın ve yaklaşık 1 saat bekleyin.
  • Daha sonra tatlıları ters çevirip üzerine tepsi kapatarak 1 saat daha bekletin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlınız servise hazır! Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025