Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı Tarifi
Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı tarifi: Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Üzeri için:
Limonlu İrmikli Kıyır Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve irmiği derin bir kap içerinde güzelce karıştırın.
- Karışıma, kabartma tozu, vaniya ve unu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve kağlı yağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Bu şekilde yaklaşık iki tepsi (40-50 adet arası) tatlı elde edeceksiniz.
- Üzerlerine biraz bastırarak fındıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Her fırın farklı olduğu için pişerken kontrol etmenizi öneririz.
- Tatlılar pişerken, bir tencereye su ile şekeri alıp güzelce karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Fırından çıkan tatlılar üzerine şerbeti dökün ve üzerlerini bir tepsi ile hava almayacak şekilde kapatın ve yaklaşık 1 saat bekleyin.
- Daha sonra tatlıları ters çevirip üzerine tepsi kapatarak 1 saat daha bekletin.
- Şerbetini iyice çeken tatlınız servise hazır! Afiyet olsun!