Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı tarifi: Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 700 ml. süt
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İrmik ve şekeri tencereye alın.
- Üzerine süt ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ocağın altını orta ateşte açın.
- Kıvam alana kadar karıştıra karıştıra 10-15 dakika arası pişirin. Muhallebi kıvamı alıp, göz göz olunca ocağın altını kapatın.
- Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine limon kabuğu rendesi, Hindistan cevizi ve vanilin ilave ederek güzelce karıştırın.
- Bardaklarınızı su ya da sütle güzelce ıslatın. Muhallebiyi bardaklarınıza pay edin. Ardından üzerilerini streç filmle kapatın.Buzdolabında 3-4 saat kadar soğumaya bırakın.
- Bir tabağa üzeri için gerekli olan Hindistan cevizini alın.
- Soğuduktan sonra tatlınızı bardaktan çıkarın. Eğer bardaktan kolaylıkla çıkmıyorsa bir kaşık yardımıyla tatlının kenarlarını hafif içe doğru itin. Kolaylıkla çıkacaktır. Tatlıyı güzelce Hindistan cevizine bulayın.
- Ardından bir servis tabağına alın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Bardaklarınızı ıslatmamanız durumunda tatlınız çıkmayacaktır. Bu nedenle mutlaka soğuk suyla ıslatmaya özen gösterin. Tatlınız henüz sıcakken bardaklara pay edin. Çıkarırken eğer tamamen soğumuşsa ve ıslatmışsanız bardaktan rahatlıkla çıkacaktır. Ancak çıkmıyorsa mutlaka kaşık yardımıyla kenarlarından tatlınızı içe doğru ittirerek daha kolay çıkmasını sağlayın. Limon tadını daha çok almak isterseniz 1 tam limonun kabuğunun rendesini koyabilirsiniz.
Limonlu İrmikli Bardak Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini dilediğiniz meyvelerle, toz Antep fıstığı veya badem, ceviz gibi yemişlerle süsleyebilirsiniz.