Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi: Limonlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Limonlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İrmikli harç için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Limon sosu için:
- 3 adet limonun suyu
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı su
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Pişen limonları atelten hemen alıp 12 kişilik cupcake kalıplarına paylaştırıyoruz.
- Limon sosunu hazırlamak için limon suyu, nişasta, şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kıvan alana kadar pişiriyoruz.
- Önceden limonları koyduğumuz kalıplara 1 serçe parmağı kalınlığında (limonların üzerini örtecek kadar) paylaştırıyoruz.
- Dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- İrmik harcını hazırlamak için süt, irmik, şeker ve vanilyayı tencerede kıvam alaba kadar karıştırarak pişiriyoruz. Hafif ılıyınca limon sosunu döktüğümğz kalıplara paylaştırıyoruz.
- Dolapta yaklaşık 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz. Afiyet Olsun!
Limonlu İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
İnce dilimlenmiş limonları pişirirken çok çok az pişmesine özen gösterin. Limonlar yumuşayana pişmesi yeterli, çok pişince acılık veriyor. Lİmonları kalıplara koyarken önce kalıbı ıslatın yoksa limonlar kalıba yapışıp çıkmıyor. Sosu hazırlarken nişastayı sonradan koymayın, topak topak oluyor.