Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

Limonlu İrmik Tatlısı

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

Limonlu İrmik Tatlısı tarifi: Limonlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İrmikli Kısım İçin:

  • 1 paket Dr. Oetker İrmik Tatlısı
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 yemek kaşığı margarin

Sosu İçin:

  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 2 adet portakal dilimi

Limonlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ufak bir tencereye sütü ve Dr. Oetker irmik tatlısını alıp, orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Karışım koyulaşmaya başlayınca margarini ekleyip ateşi kısın ve 4-5 dakika daha pişirin.
  • Karışımı ocaktan alın ve içine bir adet limonun rendelenmiş kabuklarını ekleyin.
  • Karışımı 18 santimetre çapında hafifçe yağlanmış ya da ıslatılmış kelepçeli kalıba dökün ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • İrmik tatlısı dinlenirken başaka bir sos tenceresinde limonların suyunu, kalan rendelenmiş kabukları, şekeri, nişastayı ve suyu karıştırıp ocağa alın.
  • Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen karışıma bir yemek kaşığı margarini ekleyip karıştırın.
  • Sosu irmik tatlısının üzerine dökün ve hafif ılındıktan sonra buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tatlınızı servis tabağına alın ve üzerine Hindistan cevizi serpin.
  • Son olarak parçalanmış kuru portakal dilimleri ile tamamlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025