Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi: Limonlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İrmikli Kısım İçin:
- 1 paket Dr. Oetker İrmik Tatlısı
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 1 yemek kaşığı margarin
Sosu İçin:
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin:
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 2 adet portakal dilimi
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ufak bir tencereye sütü ve Dr. Oetker irmik tatlısını alıp, orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Karışım koyulaşmaya başlayınca margarini ekleyip ateşi kısın ve 4-5 dakika daha pişirin.
- Karışımı ocaktan alın ve içine bir adet limonun rendelenmiş kabuklarını ekleyin.
- Karışımı 18 santimetre çapında hafifçe yağlanmış ya da ıslatılmış kelepçeli kalıba dökün ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- İrmik tatlısı dinlenirken başaka bir sos tenceresinde limonların suyunu, kalan rendelenmiş kabukları, şekeri, nişastayı ve suyu karıştırıp ocağa alın.
- Karışımı orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen karışıma bir yemek kaşığı margarini ekleyip karıştırın.
- Sosu irmik tatlısının üzerine dökün ve hafif ılındıktan sonra buzdolabına soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlınızı servis tabağına alın ve üzerine Hindistan cevizi serpin.
- Son olarak parçalanmış kuru portakal dilimleri ile tamamlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.