Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

Limonlu İrmik Tatlısı

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

Limonlu İrmik Tatlısı tarifi: Limonlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi İçin:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet damla sakızı (1 küçük parça)
  • 1 adet vanilin

Limon Sosu İçin:

  • 2 adet limonun suyu ve kabuğu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye muhallebi için önce süt, şeker, irmik ve nişastayı alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayan muhallebinin içine damla sakızı ve vanilyayı ekliyoruz. En son kalıba döküp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
  • Limon sosu için gerekli malzemeleri birleştirip yoğun kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğutmak için kenara alıyoruz.
  • Soğuyan muhallebiyi kalıptan çıkartıyoruz. Soğuyan sosu, muhallebinin üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun.

Limonlu İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi koyacağınız kalıbı öncesinde su ile ıslatın. Kalıptan düzgünce çıkmasını sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025