Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi: Limonlu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi İçin:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet damla sakızı (1 küçük parça)
- 1 adet vanilin
Limon Sosu İçin:
- 2 adet limonun suyu ve kabuğu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye muhallebi için önce süt, şeker, irmik ve nişastayı alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebinin içine damla sakızı ve vanilyayı ekliyoruz. En son kalıba döküp soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
- Limon sosu için gerekli malzemeleri birleştirip yoğun kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğutmak için kenara alıyoruz.
- Soğuyan muhallebiyi kalıptan çıkartıyoruz. Soğuyan sosu, muhallebinin üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun.
Limonlu İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi koyacağınız kalıbı öncesinde su ile ıslatın. Kalıptan düzgünce çıkmasını sağlayacaktır.