Limonlu İrmik Lokumları Tarifi
Limonlu İrmik Lokumları tarifi: Limonlu İrmik Lokumları için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İrmik Lokumları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Limonlu İrmik Lokumları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet limonun kabuğu
Üzeri için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Limonlu İrmik Lokumları tarifi nasıl yapılır?
- Kabartma tozu, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine koyun ve güzelce karıştırın.
- Ocağın altını kısık ateşte açın, karıştırarak malzemelerin kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağı, vanilya ve kabarma tozunu ilave ederek karıştıra karıştıra ilk sıcaklığını atmasını sağlayın.
- Hafif ılıdığında üzerini kapatın ve buzdolabına kaldırın. 2 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen harcı dolaptan çıkarın ve kaşık yardımıyla parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayın.
- Hazırladığınız topları 30-40 dakika daha dolapta bekletin ve servis edin.
Limonlu İrmik Lokumları tarifinin püf noktası nedir?
Limon kabuklarının beyaz kısımlarını rendelememeye ve içine katmamaya özen gösterin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.