Limonlu İncirli Kek Tarifi
Limonlu İncirli Kek tarifi: Limonlu İncirli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu İncirli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Limonlu İncirli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 240 gram yoğurt (1 su bardağı)
- 120 gram zeytinyağı (1/2 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) limon kabuğu rendesi
- 210 gram un (1,5 su bardağı)
- 8 gram kabartma tozu (2 tatlı kaşığı)
- 4 gram tuz (1 çay kaşığı)
- 2 adet incir
Limonlu İncirli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek kalıbını yumuşamış bir parça tereyağı veya margarinle güzelce yağlayıp içine un serpiştirin ve ters çevirip tezgaha vurun, fazla un gitsin.
- Bir çırpma kabında yumurta, şeker ve yoğurdu çırpın. İçine sıvı yağ ve limon rendesini koyun. (Eğer limon rendesini verilen şekerden biraz alıp ovarsanız aroması daha çok çıkar)
- Un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp bırakın. Kesinlikle fazla karıştırmayın.
- Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün, üzerlerine halka şeklinde dilimlenmiş incirleri dizin ve fırına verin.
- Fırında yaklaşık 50 dakika, kürdan testi kuru çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.