Limonlu Hindistan Cevizli Kek Tarifi
Limonlu Hindistan Cevizli Kek tarifi: Limonlu Hindistan Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Hindistan Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Hindistan Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Limonlu Hindistan Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce şeker ve yumurtayı mikserle köpürene kadar güzelce çırpın.
- Üzerine daha sonra süt, yoğurt, sıvıyağ, hindistan cevizi ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
- En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çok hafif karıştırın ve yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kürdan testi yaparak pişirin.
- Pişince çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!