Limonlu Hindistan Cevizli Flan Tarifi
Limonlu Hindistan Cevizli Flan tarifi: Limonlu Hindistan Cevizli Flan için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Hindistan Cevizli Flan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Limonlu Hindistan Cevizli Flan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon
Karamel için:
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Limonlu Hindistan Cevizli Flan tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- 20cm'lik kalıbı fırına yerleştirerek ısıtın.
- Bu sırada karameli hazırlamak için, şeker, su ve limon suyunu küçük bir tencereye alarak renk alana kadar karıştırarak pişirin.
- Isınan kalıbı fırından çıkararak hazırladığınız karameli hızlı bir şekilde kalıba dökün ve yayılmasını sağlayın.
- 3 adet yumurtayı ve 2 adet yumurtanın sarısını çırpma kabına alarak, şekerle birlikte 2 dakika yüksek devirde çırpın.
- Üzerine süt, krema ve vanilyayı ekleyip düşük devirde kısa süreyle çırpın.
- Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyerek karışıma ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı karamelle kapladığınız kalıba dökün.
- Kalıbı sıcak su ile doldurduğunuz diğer fırın kabının içine oturtun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğuyana kadar oda sıcaklığında, daha sonra da 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra kalıbı ters çevirerek çıkarın.
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizini 2 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun ve tatlının üzerini kapladıktan sonra afiyetle tüketin.
Limonlu Hindistan Cevizli Flan tarifi için servis önerisi
Tatlınızı dondurma ile servis edebilirsiniz. Üzerini çileklerle süsleyebilirsiniz.