Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle Tarifi

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle Tarifi

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifi: Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu (4 limon suyu sıkılarak üzeri su ile tamamlanacak)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifi nasıl yapılır?

  • Nişasta, şeker, vanilin ve limon kabuğunu karıştıralım.
  • Suyu ve limon suyunu yavaş yavaş ekleyerek tamamen pürüzsüz bir hale getirelim. Zerdeçalı ilave edelim.
  • Orta ateşe alalım koyulaşıp kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
  • Son olarak tereyağı ekleyip kısık ateşte 3 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
  • Kullanacağımız borcam kalıbı su ile ıslatalım fazlasını ters çevirerek boşaltalım.
  • Hazır olan jöleyi ıslanmış borcama dökelim. Oda ısısında 1 saat bekletip buzdolabına alalım. Afiyet olsun.

Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifinin püf noktası nedir?

Kalıbı mutlaka ıslatmalıyız. Sürekli karıştırmak çok önemli. Bir gece bekletmek mümkün değilse en az 6 saat buzdolabında beklemeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025