Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle Tarifi
Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifi: Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı limon suyu (4 limon suyu sıkılarak üzeri su ile tamamlanacak)
- 4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifi nasıl yapılır?
- Nişasta, şeker, vanilin ve limon kabuğunu karıştıralım.
- Suyu ve limon suyunu yavaş yavaş ekleyerek tamamen pürüzsüz bir hale getirelim. Zerdeçalı ilave edelim.
- Orta ateşe alalım koyulaşıp kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
- Son olarak tereyağı ekleyip kısık ateşte 3 dakika karıştırıp ocaktan alalım.
- Kullanacağımız borcam kalıbı su ile ıslatalım fazlasını ters çevirerek boşaltalım.
- Hazır olan jöleyi ıslanmış borcama dökelim. Oda ısısında 1 saat bekletip buzdolabına alalım. Afiyet olsun.
Limonlu Hindistan Cevizi Aromalı Jöle tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbı mutlaka ıslatmalıyız. Sürekli karıştırmak çok önemli. Bir gece bekletmek mümkün değilse en az 6 saat buzdolabında beklemeli.