Limonlu Haşhaşlı Muffin Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Muffin tarifi: Limonlu Haşhaşlı Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Limonlu Haşhaşlı Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2,5 su bardağı un
Limonlu Haşhaşlı Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Ardından üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, haşhaş ve vanilyayı da ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından azar azar un ilave etmeye başlayın. Unu ilave ettikçe spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Kabartma tozunu da ekleyin.
- Akışkan kıvamlı orta koyulukta bir muffin harcı elde edin. Muffin kağıdı konmuş ve ya yağlanmış, muffin kalıplarına harcı pay edin. Pay ederken kaplarda birer parmak boşluk kalmasına özen gösterin.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika arası pişirin. Pişirince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Muffin'leriniz hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.
Limonlu Haşhaşlı Muffin tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle tereyağı eritilmiş ve soğutulmuş olmalı.