Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek tarifi: Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un (elenmiş)
- 3/4 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları bir kaba kırın.
- Çırpma teliyle hafif hafif çırpın ve bu sırada ölçülü toz şekeri ilave edin.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin.
- Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyin.
- Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serili 35x27 veya daha kabarık bir kek isterseniz daha küçük bir dikdörtgen kalıba hamuru koyun ve spatula yardımıyla düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.
Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek tarifinin püf noktası nedir?
Fırın kabınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirme işlemini sürdürün.
Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzeri için, pudra şekeri ve çırpılmış yumurta akı veya zevkinize göre hazır krem şantinin biraz daha sulu halini süslemek için kullanabilirsiniz