Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi: Limonlu Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Limonlu Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz badem
- 1 adet limon
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limonun suyu
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve şekeri derin bir kapta mikserle çırpın.
- Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Limonun kabuklarını ince rende ile rendeleyin, suyunu sıkın.
- Rendelenmiş limon kabuklarını, limon suyunu, toz bademi, sütü ve haşhaş tohumlarını karışıma ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Yağlayıp un serptiğiniz kalıba hamurunuzu yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve kekinizi ılımaya bırakın.
- Üzeri için; şekeri ve limon suyunu küçük bir tencereye alın. Şekerler eriyince ocağı kapatıp, ılımaya bırakın.
- Ilıyan kekinizin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın ve limon sosunu üzerine gezdirdikten sonra afiyetle tüketin.
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ve şekeri iyice kabartmak, kekinizin puf puf kadife kıvamında bir dokusu olmasına yardımcı olur.
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi için servis önerisi
Kaymak ya da krem şanti ile tatlınızı servis edebilirsiniz.