Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi: Limonlu Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) hindistan cevizi şekeri
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon tozu
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
Limonlu Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpın. Süt ve yağı da ekleyin. Limon tozu, limon suyu, limon rendesi ve haşhaşı da ilave edin.
- Son olarak unları ve kabartma tozunu da ekleyip akışkan güzel bir kek harcı elde edin. Yağlanmış baton borcama harcı transfer edin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.