Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Haşhaşlı Baton Kek Tarifi

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek Tarifi

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi: Limonlu Haşhaşlı Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Baton Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 mililitre süt
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 3- 3,5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 40 gram mavi haşhaş tohumu

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Sıvı yağ, yoğurt ve süt eklenir. Çırpma işlemine devam edilir.
  • Yarım su bardağı limon suyu eklenir ve tekrar karıştırılır.
  • 3- 3,5 su bardağı un kontrollü bir biçimde elenerek hamura eklenir.
  • Kıvam alan keke bir paket şekerli vanilin ve bir paket kabartma tozu eklenir.
  • Son olarak haşhaş eklenir ve karıştırılır.
  • 170° fırında 35 - 40 dakika kadar pişirilir. Kürdan testini geçen kek fırından çıkartılır.

Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi için servis önerisi

Servis esnasında üzerine çırpılmış krema ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025