Limonlu Haşhaşlı Baton Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi: Limonlu Haşhaşlı Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Haşhaşlı Baton Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Limonlu Haşhaşlı Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 100 mililitre süt
- 1/2 su bardağı limon suyu
- 3- 3,5 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 40 gram mavi haşhaş tohumu
Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sıvı yağ, yoğurt ve süt eklenir. Çırpma işlemine devam edilir.
- Yarım su bardağı limon suyu eklenir ve tekrar karıştırılır.
- 3- 3,5 su bardağı un kontrollü bir biçimde elenerek hamura eklenir.
- Kıvam alan keke bir paket şekerli vanilin ve bir paket kabartma tozu eklenir.
- Son olarak haşhaş eklenir ve karıştırılır.
- 170° fırında 35 - 40 dakika kadar pişirilir. Kürdan testini geçen kek fırından çıkartılır.
Limonlu Haşhaşlı Baton Kek tarifi için servis önerisi
Servis esnasında üzerine çırpılmış krema ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.