Limonlu Fındıklı Kek Tarifi
Limonlu Fındıklı Kek tarifi: Limonlu Fındıklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Fındıklı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limonlu Fındıklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı fındık
Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet limonun suyu
Limonlu Fındıklı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpalım. Ardından yoğurt, sıvı yağ, limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmadan bir spatula yada el çırpıcısı ile karıştıralım. Son olarak fındığımızı da ekleyerek karıştıralım.
- Kek kalıbımızı yağlayıp unlayarak kekimizi içine dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. (kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edelim) 15 dakika sonra kekimizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Pudra şekerine limon suyunu azar azar, kıvam alana kadar ekleyip karıştıralım. Soğuyan kekimizin üzerine gezdirelim.
- İstemezseniz bu sosu kekin üzerine dökmeden de yiyebilirsiniz, tamamen zevkinize kalmış. Afiyet olsun.