Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Ferah Cheesecake Tarifi

Limonlu Ferah Cheesecake

Limonlu Ferah Cheesecake Tarifi

Limonlu Ferah Cheesecake tarifi: Limonlu Ferah Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Ferah Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Ferah Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 600 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limon sosu için:

  • 1 su bardağı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk için)

Taban için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Limonlu Ferah Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • 2 paket yulaflı bisküviyi çırpıçı yardımıyla ufak parçalar haline getirin. 125 gram tereyağı bir tavada iyice eritip bisküvilere ekleyin.
  • Tereyağını iyice yedirdikten sonra 1 yemek kaşığı bal ilave edin ve yedirin.
  • Ardından kelepçeli kalıba bisküvi harcını döküp bir bardak yardımıyla düz olacak şekilde düzenleyin.
  • Hazırladığınız tabanı üst katmanı yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
  • 600 gram labne peynirini kıvam alana kadar çırpın. Ardından kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Rendelediğiniz limon kabuklarını içine atıp çırpmaya devam edin. Kuru malzemelerin hepsini aynı anda atın ve çırpma işlemini yavaşlatın.
  • Nişasta vanilya ve unu yavaş yavaş yedirin. Çırpma işlemi yavaş olacak halde 2 adet yumurtayı teker teker ekleyin.
  • Yumurtaları da ekledikten sonra kek kalıbını dolaptan çıkarıp hazırladığımız kek harcını bisküvili tabanın üstüne dökelim.
  • 1 su bardağı limon suyunu bir tencereye ekleyin. Üstüne 2 su bardağı su ekleyin.
  • 1 çay kaşığı zerdeçalı da suyun üzerine dökün. Ardından 2 yemek kaşığı nişasta ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip göz göz olana kadar kaynatın.
  • 180 derecede 25 dakika + 150 derecede 30 dakika pişirin (fırının en alt tabakasında bir tepsiye su doldurun).
  • Piştikten sonra fırından çıkarmayın. Fırının kapağına bir kaşık sıkıştırıp 25 dakika fırının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Limon sosunuz ve kekiniz soğuduktan sonra çıkarıp kekin üzerine sosu gezdirin.
  • Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin. Bekledikçe daha güzel olacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025