Limonlu Ferah Cheesecake Tarifi
Limonlu Ferah Cheesecake tarifi: Limonlu Ferah Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Ferah Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Ferah Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 25 gram un
- 4 adet yumurta
- 700 gram labne
- 200 gram krema
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu
- 200 gram toz şeker
Limon Sosu İçin:
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı İçin:
- 300 gram yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Limonlu Ferah Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robottan geçirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ilave ederek işleme devam edin. Kelepçeli kalıba malzemeleri dökün ve bastırarak yayın. 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
- Labne, un ve toz şekeri çırpın. Karışıma limon suyu, krema, limon kabuğunu ilave et ve karıştırın. Ardından yumurtaları da ilave ederek karıştırma işlemine devam edin.
- Fırından çıkan ve hafif soğumuş olan kalıba karışımı dökün ve 60 pişirin. (Fırına cheesecake çatlamaması için tepsinin yanına bir kaba mutlaka su koyun)
- Limon sosu için: Nişasta, limon suyu, limon kabuğu ve şekeri ateşte koyulana kadar karıştırın. Fırından çıkan ve soğumuş cheesecake in üzerine sosu dökün ve soğumasını bekleyin. Afiyet olsun :)
Limonlu Ferah Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kalıbınızı koyduğunuz fırın tepsisinin içine bir kaba mutlaka su koyunuz. Böylece iç harcınız çatlamaz. Limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.