Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma tarifi: Limonlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı şeker (limonlar için)
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, şeker ve salep tencereye alınıp çırpılır, kaynamaya başlayınca orta ateşte 2-3 dakika kaynatılır ve altı kapatılır.
  • Ara ara karıştırılır ve soğutulur. 2 limon rendenin ince yeri ile rendelenir ve üzerine limonların suyu sıkılır.
  • 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılıp karıştırılır.
  • Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma limonlu karışım eklenir ve karıştırılır.
  • Bu karışım dondurucuya kaldırılır ve saat başı çıkarılıp çırpıcı veya mikser ile karıştırılıp çırpılır. 4-5 kez bu şekilde kıvam alana kadar çırpılır.
  • Tamamen donduktan sonra dondurucudan çıkarılır ve birkaç dakika beklenir. Süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Limonlu Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Saat başı dondurucudan çıkarılıp karıştırılması çok önemli, aksi halde dondurmanız lezzetli bir hal almayabilir. Bu adımı en az 4-5 kez, saat başı tekrarlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025