Limonlu Dilimler Tarifi
Limonlu Dilimler tarifi: Limonlu Dilimler için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Dilimler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Limonlu Dilimler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un
Limonlu kısmı için:
- 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 2 adet limonun kabuğu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 adet yumurta
- 2 paket vanilin
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Dilimler tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle birlikte güzelce çırpın.
- Ardından içerisine tuzu ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru pişireceğiniz kalıbın büyüklüğünde merdane yardımıyla hafif unlu bir tezgahın üzerinde açın.
- Pişirme kabınızın (dikdörtgen ya da kare borcam veya kek kalıbı) tabanına yağlı kağıt serin ve açtığınız hamuru üzerine aktarın. Hamurun üzerinde çatal yardımıyla delikler oluşturun.
- Ardından hamurunuzu 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 15-18 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Hamurunuz üzeri hafif kızarınca çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Limonlu kısmı için; toz şeker ve yumurtaları güzelce çırpın.
- Ardından üzerine limonların suyunu, limon kabuklarını ve vanilini ilave edip çırpmaya devam edin.
- Üzerine eleyerek un ve nişastayı aktarın. Güzelce çırptıktan sonra dinlenen tart hamurunun üzerine limonlu karışımı güzelce yayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri sertleşince fırından alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Tamamen soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Limonlu Dilimler tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.