Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 600 gram labne
- 200 ml. sıvı krema
- 2 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı (silme) nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 tutam zerdeçal
Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz ve erimiş tereyağını üzerine döküp karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın dibine yayıyoruz bardak yardımıyla taban yapıyoruz.
- Labneyi ve şekeri el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
- Kremayı ekleyip biraz daha çırpıp sonrasında yumurtalar, vanilin, nişasta ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yaptığımız tabanın üzerine döküyoruz ve 175 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Limon sosumuz için limon suyu, rendesi ve suda açılmış nişastayı bir sos tavasında pişiriyoruz. Pişince zerdeçal ekliyoruz.
- Fırından çıkan ve soğuyan cheesecake'e döküyoruz ve en az 1 gece buzdolabında bekletip tüketiyoruz. Afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvi tabanı oluşturduktan sonra buzdolabında 20 dakika bekletirsek bisküvilerimiz dağılmaz. Sosumuz pişince 1 çay kaşığı tereyağı eklersek sosumuz parlak olur.