Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 600 gram labne
  • 200 ml. sıvı krema
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı (silme) nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam zerdeçal

Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz ve erimiş tereyağını üzerine döküp karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın dibine yayıyoruz bardak yardımıyla taban yapıyoruz.
  • Labneyi ve şekeri el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
  • Kremayı ekleyip biraz daha çırpıp sonrasında yumurtalar, vanilin, nişasta ve unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yaptığımız tabanın üzerine döküyoruz ve 175 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Limon sosumuz için limon suyu, rendesi ve suda açılmış nişastayı bir sos tavasında pişiriyoruz. Pişince zerdeçal ekliyoruz.
  • Fırından çıkan ve soğuyan cheesecake'e döküyoruz ve en az 1 gece buzdolabında bekletip tüketiyoruz. Afiyet olsun.

Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Bisküvi tabanı oluşturduktan sonra buzdolabında 20 dakika bekletirsek bisküvilerimiz dağılmaz. Sosumuz pişince 1 çay kaşığı tereyağı eklersek sosumuz parlak olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025