Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin Malzemeler:
- 3 paket yulaflı bisküvi
- 70 gram tereyağı (eritilmiş)
- 50 gram toz şeker
İç Harcı İçin Malzemeler:
- 5 paket labne peyniri (900 gram)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Limon Sosu İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı (silme) nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Küçük parçalar halinde kırdığınız yulaflı bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Üzerine şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyerek kaşıkla iyice karıştırın.
Yağlı kağıttan kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak büyüklükte bir parça kesin. Kalıbı kağıdın üzerine yerleştirerek, kalıbın etrafını kalemle çizerek sonrasında makasla kesebilirsiniz.
- Kağıdı kalıbın tabanına yerleştirin ve bisküvi karışımını kalıba aktarın.
Bisküviyi kalıba eşit şekilde yayın ve bir bardakla üzerine bastırarak düzleştirin.
n 165 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.