Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Cheesecake için:
- 600 gram labne peyniri
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- 24 cm kelepçeli kek kalıbımızın kenarlarını ve altını tereyağı ile yağlıyoruz. Daha sonra yağlı kağıtlarımızı yapıştırıyoruz. Kalıbımızın dışını da alüminyum folyo ile iyice kaplıyoruz.
- Alüminyum folyoyu cheesecake'in kenarları pişmesin diye kullanıyoruz.
- Daha sonra bisküvileri robottan çekip, içine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Bisküvileri kalıba döküp bardak yardımıyla iyice sıkıştırıyoruz. 15-20 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Bu arada cheesecake'in orta katmanını hazırlıyoruz. İlk önce labne peynirimizi karıştırma kabımıza alıyoruz ve çok az karıştırıyoruz.
- Üzerine sırayla tüm malzemeleri ekleyip, her malzemeyi koyduğumuzda tekrar çırpıyoruz. Ancak bu aşamada kontrollü bir şekilde çırpmamız gerekiyor.
- Her malzemenin karıştığından emin olduktan sonra çırpma işlemini bırakın. (Yumurtaları da teker teker kırıp, çırpıp diğer yumurtayı ekliyoruz!)
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra kalıbımızı su dolu fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- Cheesecake'in üstü hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alabilirsiniz. Biraz soğumaya bırakıyoruz ve bu arada limon sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra ocağa alıp iyice kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Limon sosumuz kıvam alıp piştikten sonra birazcık soğutup cheesecake'in üzerine döküyoruz.
- Tatlımız tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıyoruz ve yaklaşık 3-4 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kremasını fazla çırpmak kekin çatlamasına neden olur. Fırının içine mutlaka su dolu kap koyun. Fazla pişirmemeye dikkat edin.