Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt tabanı için:

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 80-100 gram tereyağı ya da margarin

İç dolgusu için:

  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 200 gram labne
  • 150 gram toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3 adet yumurta

Limon sosu için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet limon rendesi
  • 1/2 çay bardağı limon suyu (1 limona eşittir)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Kelepçeli kek kalıbınıza yağlı kağıt serin. (Kenarları dahil)
  • Cheesecake’in alt tabanı için bisküvileri rondodan geçirin.
  • Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırın.
  • Karıştırdığınız bisküvileri ve tereyağını kalıba dökün. Bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltin.
  • Cheesecake’in iç kreması için yoğurdu derin bir kaba alıp çırpmaya başlayın.
  • Labne ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra unu ve nişastayı ekleyip çırpın.
  • Çırpmaya devam ederken yumurtaları tek tek ilave edin.
  • Elde ettiğiniz karışımı kelepçeli kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 65 dakika pişmeye bırakın. (Sıcağa dayanıklı bir kabın içerisine bir miktar su koyarak fırın tepsisinin altına koyabilirsiniz)
  • 65 dakika sonra cheesecake’i fırından çıkartın ve dışarıda biraz soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Cheesecake’in limon sosu için limon suyu, şeker, su, limon rendesi, nişasta ve zerdeçalı kaynayana kadar karıştırın.
  • Dolapta soğumuş olan cheescake’in üstüne sosu dökün ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra kelepçeli kaptan çıkarın ve etrafındaki kağıtları dikkatlice kaldırın.
  • Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...

Limonlu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Zerdeçal sosun renginin daha sarı olmasını sağlar. Zerdeçal kullanmayacaksanız rengini sarı olması için limon rendesini ve şekeri bir havanda dövüp kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025