Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Kreması için:
- 800 gram labne
- 1 su bardağı şeker (+2 yemek kaşığı)
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
Limon sos için:
- 2 adet limonun suyu
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvi ve tereyağını karıştırıp kelepçeli kabın içine yayıyoruz.
- Bir kapta labneyi güzelce pürüzsüz olana denk çırpalım. Daha sonra şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Peşine un ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Daha sonra kremayı ekleyelim.
- En son olarak tek tek yumurtayı ekleyelim ama fazla çırpmamaya dikkat edelim çünkü yumurtanın havası sönmesin.
- Daha sonra tüm kenarlarını folyo ile kapladığımız kalıbımıza, bisküvilerin üstüne dökelim.
- Kalıbın yanına su dolu kap koyalım. 160 derece alt üst fırında 40 -45 dakikadan itibaren kontrollü olarak pişirin.
- Ortası hafif oynayan, kenarları pişmiş kıvamda olacak. Kelepçeyi hafif oynatarak pişme kıvamını görebilirsiniz.
- Piştikten sonra ise fırını ayarını kapatıp, fırının kapağını hafif açık bırakıp yavaşca chessecake'imizin yavaşça soğuması bekliyoruz.
- Limon suyu ,su ve şekeri ocakta ısıtalım. Şekerini kontrollü olarak ekleyelim.
- Daha sonra nişastayı azıcık su ile sulandırıp limonlu su karışımımıza ekleyelim.
- Kaynayınca nişastayı ekleyelim ve en son ise isteğe göre zerdeçal koyup sosumuzu tamamlayalım ve ılıyan cheesecake üzerine ılık sosumuzu döküp dolaba atıp en az 7 saat bekletelim. Afiyet olsun.