Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake tarifi: Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması İçin:
- 3 adet yumurta
- 200 mililitre krema
- 250 gram mascarpone peyniri
- 250 gram süzme peynir
- 1 adet limon kabuğu
- 1 paket vanilin
- 3 silme yemek kaşığı un
Sosu İçin:
- 4 silme tatlı kaşığı nişasta
- 2 çay bardağı su
- 2 büyük su bardağı şeker
- 2 adet limon rendesi
- 3 adet limon suyu
Tabanı İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 125 gram tereyağı
Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirdikten sonra tereyağıyla birlikte harmanlayın.
- Yuvarlak kek kalıbının altını yağılı kağıtla kapladıktan sonra, bisküviyi güzelce yayıp bir bardak yardımıyla bastırarak düzeltin.
- Hazırladığınız tabanı, krema hazır olana kadar buzluğa kaldırın.
- Krema için bütün malzemeleri güzelce mikser yardımıyla karıştırıyoruz yalnız yumurtaları en son ekleyerek 1- 2 dakika çırpıp bitiriyoruz.
- Buzluktan çıkardığımız kalıbın etrafını folyo ile güzelce kaplıyoruz ki kekimiz kızarmasın fırında.
- Sonra kremayı tabanın üstüne güzelce yayıyoruz.
- 200 derece ısıtılmış fırında önce 15 dakika 200 derecede sonra da 45 dakikada 180 derecede pişiriyoruz.
- Isıya dayanıklı bir kap ile de fırının altına su koyuyoruz. Bu sayede kekimiz çatlamıyor.
- Sürenin sonunda kalıbı salladığımızda ortası çok hafif sallanıyorsa olmuş demektir 15 dakika kapalı fırında bekletip çıkarıyoruz.
- Sosu için bütün malzemeyi güzelce kaynatıyoruz.
- Kabuk tutmaması ve hafif soğuması için yavaşça karıştırarak bir kenarda bekletiyoruz.
- Son olarak da ılınmış olan kekin üzerine yayıyoruz. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.