Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Cevizli Kek Tarifi

Limonlu Cevizli Kek

Limonlu Cevizli Kek Tarifi

Limonlu Cevizli Kek tarifi: Limonlu Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Cevizli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 5 adet ceviz içi

Limonlu sos için:

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon suyu

Limonlu Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar 1-2 dakika boyunca çırpalım.
  • Yumurtaları ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyelim.
  • Üzerine 1 paket kabartma tozu, unu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  • Oldukça yoğun kıvamlı bir hamur olacak.
  • Fırını 180 derecede önceden açalım.
  • Kek kalıbını yağlayalım, içerisine cevizleri en alta gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Yoğun kıvamlı hamuru içerisine ilave edelim. Fırın sıcaklığını 175 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika sonra bir kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirelim.
  • Keki biraz soğuyunca kalıbından çıkaralım ve tamamen soğuyana kadar bekleyelim.
  • Soğuyunca üzerine dökmek için limonlu sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir kapta pudra şekerini ve limon suyunu karıştıralım. Burada kıvam çok önemli limonun büyüklüğüne göre kıvamı ayarlamanız gerekir.
  • İyice karıştırıp biraz özdeşleştikten sonra kaşıkla fazla akışkan olmayan bir kıvam almasına dikkat edelim.
  • Kekin üzerini sosla kaplayalım, bir süre kenarlarından akmasını bekleyelim.
  • Süsleme için frenk üzümü ve önceden kuruttuğum limon dilimlerini kullandım. Sizler de çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Limonlu Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?

Sosun kıvamı çok önemli. Çok akışkan da olmamalı çok katı da olmamalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025