Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi: Limonlu Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Limonlu Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kasesinde pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini güzelce karıştırın.
- Ardından unu ve kabartma tozunu da eleyerek ve azar azar ekleyerek karışıma yedirin ve ele yapışmayacak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle şekil verip pudra şekerine her yerini bandırın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklarla yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında limonlu kurabiyelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın kurabiyelerin üzeri çatlayacaktır.
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
1 büyük tepsi 6 porsiyon olarak hesaplanmıştır.