Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi: Limonlu Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Limonlu Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (100 gram)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet limon suyu
- 2 su bardağı un (310 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon aroması (veya 1 limon kabuğu rendesi)
- 1-2 tutam zerdeçal
- 1 çay bardağı pudra şekeri (bulamak için)
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.
- Sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin. Biraz daha karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve limon aromasını (kabuğunu) ve zerdeçalı ilave edin.
- İyice karıştırın. Koyu kıvamlı kek harcı gibi olması gerekir.
- 2 saat kadar buzdolabında veya derin dondurucuda 15-20 dakika bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekli verin.
- Pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine 4-5 cm aralıklarla yerleştirin, pişerken baya yayılıyor.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Fazla pişirmemeye özen gösterin, yoksa sertleşir. Afiyet olsun.