Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi: Limonlu Çatlak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Limonlu Çatlak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1/2 adet limon suyu
- 2 su bardağı un (+1 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Limonlu Çatlak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pudra şekeri, toz şeker ve yumurtayı mikserle 1-2 dakika çırpın.
- Ardından yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, tekrar karıştırın.
- Son olarak un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Koyu kek kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
- Ardından hamurun üzerine streç filmle kapatın ve buzlukta ele yapışmayacak kıvama gelenek dek yaklaşık yarım saat bekletin.
- Daha sonra çıkarın ve cevizden çok az büyük parçalar alıp yuvarlayın. Hazırladığınız topları pudra şekerine iyice bulayın.
- Tüm hamur bitince, kalan pudra şekerini üzerine eleyin ve 175 derecelik fırında (350F) yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.