Limonlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
Limonlu Buzluk Kurabiyesi tarifi: Limonlu Buzluk Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Buzluk Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Limonlu Buzluk Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu Buzluk Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı mikserle çırpın, ayçiçeği yağını ekleyip tekrar çırpın.
- Toz şeker ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tuz, zerdeçal, limon kabuğu rendesi kabartma tozu ve vanilini ekleyin karıştırın.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin, uygun kıvama gelene kadar az az ekleyin, kıvama gelince eklemeyi bırakın ihtiyaç olursa biraz daha un ekleyin.
- Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün, salatalık kalınlığında şekil verin, streç filme sarın yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
- Dinlendikten sonra yarım santim kalınlığında dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Limonlu Buzluk Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
10 dakikadan fazla pişirmeyin, çıkarttığınızda yumuşak olmasından endişelenmeyin, soğuyunca sertleşecektir. Buzluktan çıkartınca da yarım saat bekletip önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika pişirin.
Limonlu Buzluk Kurabiyesi tarifi için servis önerisi
İsterseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.