Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Limonlu Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yoğurt
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet limon
  • 3 paket bisküvi
  • 1 adet yarım sana margarin
  • 1 küçük çay bardağı ceviz içi
  • 400 gram böğürtlen

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak 3 paket burçak bisküviyi ve ceviz içini robottan geçiriyoruz ve içine yarım paket sana yağını eritip ilave ediyoruz ve elimizdeki kaba boşaltarak tabana bastırıyoruz.
  • Kreması için 500 gram yoğurdu 1 su bardağı şekeri ve 200 gram labne peynirini derin bir kapta çırpıyoruz.
  • Sonradan içine 2 yemek kaşığı un ve nişasta ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Aromasını vermesi için içine 1 adet limon rendesini katıyoruz.
  • Yumurtaları teker teker içine kırıp hızlıca çırpmaya devam ediyoruz ve 200 gram böğürtleni karışıma döküp böğürtlen rengini verene kadar karıştırıp, fırına koyacağımız kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
  • 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Üst sosu için 2 adet limon suyu, 2 kaşık nişasta, 1.5 su bardağı suyu ve yarım çay bardağı şekeri karıştırıp kıvam alana kadar ocakta karıştırıyoruz.
  • Fırından aldığımız soğuyan cheesecake üstüne limonlu sosumuzu bir kaşık yardımı ile yavaş yavaş döküyoruz ve 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Süslemesi için elimizde kalan böğürtlenleri ve dilim limonları dilediğiniz gibi üstüne koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecake dolapta en az 4 saat dinlenmeli ki tadı çok daha lezzetli olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025