Limonlu Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Limonlu Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yoğurt
- 200 gram labne peyniri
- 2 tepeleme yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet limon
- 3 paket bisküvi
- 1 adet yarım sana margarin
- 1 küçük çay bardağı ceviz içi
- 400 gram böğürtlen
Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak 3 paket burçak bisküviyi ve ceviz içini robottan geçiriyoruz ve içine yarım paket sana yağını eritip ilave ediyoruz ve elimizdeki kaba boşaltarak tabana bastırıyoruz.
- Kreması için 500 gram yoğurdu 1 su bardağı şekeri ve 200 gram labne peynirini derin bir kapta çırpıyoruz.
- Sonradan içine 2 yemek kaşığı un ve nişasta ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Aromasını vermesi için içine 1 adet limon rendesini katıyoruz.
- Yumurtaları teker teker içine kırıp hızlıca çırpmaya devam ediyoruz ve 200 gram böğürtleni karışıma döküp böğürtlen rengini verene kadar karıştırıp, fırına koyacağımız kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
- 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz.
- Üst sosu için 2 adet limon suyu, 2 kaşık nişasta, 1.5 su bardağı suyu ve yarım çay bardağı şekeri karıştırıp kıvam alana kadar ocakta karıştırıyoruz.
- Fırından aldığımız soğuyan cheesecake üstüne limonlu sosumuzu bir kaşık yardımı ile yavaş yavaş döküyoruz ve 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Süslemesi için elimizde kalan böğürtlenleri ve dilim limonları dilediğiniz gibi üstüne koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecake dolapta en az 4 saat dinlenmeli ki tadı çok daha lezzetli olsun.