Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi

Limonlu Bisküvili Pasta

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi

Limonlu Bisküvili Pasta tarifi: Limonlu Bisküvili Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Bisküvili Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 paket vanilin

Arası için:

  • 17 adet petibör bisküvi

Limon sosu için:

  • 1/2 su bardağı limon suyu (2 adet limonun suyu)
  • 1/2 bardak su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limonlu Bisküvili Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Vanilin hariç muhallebi için gereken diğer kuru malzemeleri bir tencereye alın karıştırın ve ardından üstüne sütü ekleyip, güzelce karıştırın.
  • Ocağa alın ve muhallebi kaynayıp kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilini ve tereyağını katın ve karıştırın.
  • Islattığınız bir borcama pişirdiğiniz muhallebinin  yarısını dökün.
  • Üstüne bisküvileri dizdikten sonra kalan muhallebiyi de dökerek bir spatula yardımı ile düzeltin.
  • Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  • Tatlı dinlenirken limon sosunu hazırlayın. Limon sosu için tereyağı hariç diğer malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayıp kıvam alana dek yaklaşık 10 dakika pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Ardından altını kapatın ve oda sıcaklığına geldiğinde  sonra buzdolabında soğumuş olan muhallebinin üstüne dökün.
  • Buzdolabında 2-3 saat kadar daha dinlendirdikten sonra, dilimleyip limon dilimleri ile süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Limonlu Bisküvili Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Limon sosunun renginin daha yoğun bir sarı olmasını isterseniz, limon sosu karışımına çay kaşığının ucuyla biraz zerdeçal ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025