Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Bisküvi Tarifi

Limonlu Bisküvi

Limonlu Bisküvi Tarifi

Limonlu Bisküvi tarifi: Limonlu Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Bisküvi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 - 2,5 su bardağı un

Limonlu Bisküvi tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Ardından toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın. Kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Şeker içerisinde hafif eriyip kremamsı kıvam alınca sıvı yağı ve limon suyunu da ekleyerek bütünleşene kadar çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu ve limon kabuğunu ilave edin. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu streç filmle hava almayacak şekilde sararak buzdolabında en az 30 dakika mümkünse 1 gece kadar dinlendirin.
  • Hamurunuzu iki yağlı kağıt arasına alın. Merdane yardımıyla 1,5 - 2 cm kalınlığında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Bardak altı ya da yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekil verin. Dilerseniz farklı bir kalıpla da şekil verebilirsiniz.
  • Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 8-13 dakika arası pişirin. Hafif kızarınca fırından alın.
  • Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca bisküvileriniz hazır! Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025