Limonlu Bisküvi Tarifi
Limonlu Bisküvi tarifi: Limonlu Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Limonlu Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 - 2,5 su bardağı un
Limonlu Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Ardından toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın. Kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Şeker içerisinde hafif eriyip kremamsı kıvam alınca sıvı yağı ve limon suyunu da ekleyerek bütünleşene kadar çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve limon kabuğunu ilave edin. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu streç filmle hava almayacak şekilde sararak buzdolabında en az 30 dakika mümkünse 1 gece kadar dinlendirin.
- Hamurunuzu iki yağlı kağıt arasına alın. Merdane yardımıyla 1,5 - 2 cm kalınlığında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Bardak altı ya da yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekil verin. Dilerseniz farklı bir kalıpla da şekil verebilirsiniz.
- Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 8-13 dakika arası pişirin. Hafif kızarınca fırından alın.
- Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca bisküvileriniz hazır! Afiyetler olsun.