Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limonlu Baton Kek Tarifi

Limonlu Baton Kek

Limonlu Baton Kek Tarifi

Limonlu Baton Kek tarifi: Limonlu Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Baton Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limonlu Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat

Limonlu Baton Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Oda ısısında beklemiş yumurta ve şeker, beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Süt kreması, yarım limon suyu, karbonat ve 1 adet limon kabuğu rendesi eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Kuru malzemeler elekten geçirilerek eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede kızarana kadar kürdan kontrolüyle pişirilir.
  • Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra, kalan yarım limonun suyu ve 1 su bardağı pudra şekerini çırpıp soğuyan kekimizin üzerine dökelim.

Limonlu Baton Kek tarifinin püf noktası nedir?

Önceden ısıtılmış fırında pişirelim mutlaka.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025