Limonlu Baton Kek Tarifi
Limonlu Baton Kek tarifi: Limonlu Baton Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Baton Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limonlu Baton Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt kreması
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
Limonlu Baton Kek tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısında beklemiş yumurta ve şeker, beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt kreması, yarım limon suyu, karbonat ve 1 adet limon kabuğu rendesi eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Kuru malzemeler elekten geçirilerek eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede kızarana kadar kürdan kontrolüyle pişirilir.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra, kalan yarım limonun suyu ve 1 su bardağı pudra şekerini çırpıp soğuyan kekimizin üzerine dökelim.
Limonlu Baton Kek tarifinin püf noktası nedir?
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim mutlaka.