Limonlu Bademli Cheesecake Tarifi
Limonlu Bademli Cheesecake tarifi: Limonlu Bademli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Bademli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Limonlu Bademli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1-2 avuç çiğ badem
Keki için:
- 400 gram ricotta peyniri (olmazsa labne)
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi (limonlu yapmayacaksınız bir paket vanilya)
- 1 avuç yaban mersini (opsiyonel)
Limon sosu için:
- 1 adet limon suyu (ve kabuğunun rendesi)
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Bademli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Alt taban için bisküvileri blenderda ince bir şekilde çekiyoruz. Bisküviler iyice parçalandıktan sonra bademleri de ekliyoruz. Onların çok ufalanmaması daha iyi.
- Tereyağını eritip, ufaladığımız bisküvi badem karışımıyla kuru yer kalmayacak şekilde karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbının tabanına iyice yayıyoruz.
- Dilerseniz bu karışımı kek kalıbının kenarlarına da yükselecek şekilde biraz taşırtabilirsiniz. Daha sonra bu kalıbı buzdolabına alıyoruz.
- Kek bölümü için peyniri ve kremayı iyice çırpıyoruz.
- İçerisine un, şeker, nişasta ve limon kabuğunu ekleyip ve çırpıyoruz.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz. Dilerseniz tüm karışıma bütün halde yaban mersinleri atarak yiyen kişilere çok tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.
- Hazırlanan karışımı tabanın üstüne döküp 160-170 derecede önceden ısınmış fırınımızda 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Sosu için de tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve iyice kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen sosumuzu, soğumuş olan kekimizin üstüne döküyoruz ve mümkünse bir gece dolapta bekletip afiyetle yiyoruz.
Limonlu Bademli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvili karışımı tabana yayarken iyice bastırmak çok önemli çünkü aksi durumda kalıptan dağılmadan çıkmaz. Bir bardak arkası, kaşığın tersi vb ürünlerle daha düzgün bir yüzey elde edebilirsiniz. Kremayı çırpma aşamalarını çok uzatmıyoruz çünkü aşırı hava almasını istemiyoruz. Hava alması demek, o havanın kekimizi yararak çıkmasına yani cheesecake'imizin çatlamasına neden olacak. Kekimizin çatlamasının önüne geçmek için yapılması gereken ikinci şey; fırından çıkarırken de aşamalı bir soğutma yapılmasıdır. Yani kekimizi piştiği gibi fırından çıkarmak yerine önce fırını kapatıp kapağını hafifçe aralıyoruz. Daha sonra kapağını tam açarak, en son oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alıyoruz.