Limonlu Anne Kurabiyesi Tarifi
Limonlu Anne Kurabiyesi tarifi: Limonlu Anne Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Limonlu Anne Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2,5 - 3 su bardağı un
Limonlu Anne Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ, limon suyu, yumurta ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ardından bu karışımın içerisine azar azar unu ilave edin. Kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından küçük toplar halinde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
Limonlu Anne Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerin çok büyük parçalar halinde olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde sıcaklığında etkisiyle yayılıp kocaman olacaklardır. Vanilya kokusunu daha fazla hissetmek isterseniz limon kabuklarını vanilya ya da bir miktar şeker ile ovun.