Limonata Tarifi
Limonata tarifi: Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 bardak
Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy portakal
- 1 adet orta boy limon
- 5 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5 gram taze zencefil
- 2,4 litre soğuk su (10 su bardağı)
- 10 yaprak taze nane
Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Bir gün boyunca buzlukta bekleyen portakal ve limonu, altı eşit parçaya böldükten sonra rondoya alın.
- Bal, toz şeker ve kabuğu soyulmuş taze zencefil ilavesiyle 4-5 dakika kadar rondoda çektirin.
- İyice ezildikten sonra soğuk suyu ekleyin ve biraz daha karıştırıp dolaba alın.
- İyice soğuyan ve servis bardaklarına aldığınız limonatayı bekletmeden servis edin.
Limonata tarifinin püf noktası nedir?
Tortu dibine çökecektir ama amaç zaten gerçek bir meyve suyu ya da limonatayı tortulu içmektir. Servis ederken kahve karıştırma çubuklarıyla servis edebilirsiniz, misafirler karıştıra karıştıra hüpletirler.