Limonata Tarifi
Limonata tarifi: Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 litre su
Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Portakal ve limonu buzluğa koyup dondurun.
- Dondurucudan çıkartın, 5-10 dakika kesebileceğiniz yumuşaklığa gelmesini bekleyin.
- Kabuklu haliyle 3-4 parçaya bölüp robota alın.
- Üzerine kaya tuzunu ve şekeri de döktükten sonra robotta iyice ezilene kadar çekin.
- 3 litre suya çektiğiniz portakal, limon, şeker ve kaya tuzu karışımını ekleyin. Ara sıra karıştırın ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.
- Bir kaba temiz bir tülbent veya mutfakta kullandığınız bir tülü geçirin. İçeceğinizi süzün. İçinde hiç tane kalmasın.
- Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. Üzerine az az su ekleyerek de sıkabilirsiniz (Renk vermeyi bırakana kadar). Afiyet olsun.
Limonata tarifinin püf noktası nedir?
Dondurucunuzda limon ve portakal yoksa en az bir gece önceden koyun ki iyice donsun. Bu işlem acı bir tat olmaması için önemli. Süzerken mutlaka bir tül yardımı ile süzün hem hiç tanecik kalmaz hem de en iyi renk o zaman çıkar. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal ve hatta mandalina koyarsanız daha lezzetli limonatalar elde edersiniz.