Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon ve Yaban Mersinli Pankek Tarifi

Limon ve Yaban Mersinli Pankek

Limon ve Yaban Mersinli Pankek Tarifi

Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifi: Limon ve Yaban Mersinli Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon ve Yaban Mersinli Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon ve Yaban Mersinli Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pankek için:

  • 1 su bardağı siyez unu
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 10 adet yaban mersini
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri İçin:

  • 10 adet yaban mersini
  • 1 çay kaşığı bal

Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalar kaba kırılır ve karıştırılır. Üzerine süt ve limon suyu eklenir.
  • Ayrı bir kapta kuru malzemeler karıştırılır. Sıvı malzemeler bu karışıma eklenir ve homojen kıvam alana dek karıştırılır.
  • Yağsız pankek tavasında pişirilir ve hazır. Yaban mersini ve balla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifinin püf noktası nedir?

Sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri karıştırdığınız aşamayı uzun tutmamanız pankeklerinizin kabarması açısından önemlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025