Limon ve Yaban Mersinli Pankek Tarifi
Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifi: Limon ve Yaban Mersinli Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon ve Yaban Mersinli Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Limon ve Yaban Mersinli Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pankek için:
- 1 su bardağı siyez unu
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 10 adet yaban mersini
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı ucu tuz
Üzeri İçin:
- 10 adet yaban mersini
- 1 çay kaşığı bal
Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar kaba kırılır ve karıştırılır. Üzerine süt ve limon suyu eklenir.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeler karıştırılır. Sıvı malzemeler bu karışıma eklenir ve homojen kıvam alana dek karıştırılır.
- Yağsız pankek tavasında pişirilir ve hazır. Yaban mersini ve balla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Limon ve Yaban Mersinli Pankek tarifinin püf noktası nedir?
Sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri karıştırdığınız aşamayı uzun tutmamanız pankeklerinizin kabarması açısından önemlidir.