Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle Tarifi
Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle tarifi: Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle için gerekli malzemeler nelerdir? Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
7 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 250 gram Barilla Fettucine Makarna
- 3 litre su (kaynar)
- 2 yemek kaşığı tuz
Sos için:
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 1/2 adet chili biberi
- 8 dal frenk maydanozu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle tarifi nasıl yapılır?
- Tagliatelle makarnaları bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
- Büyük bir tavayı içine zeytinyağını koyup ısınmaya bırakın.
- Sarımsakları ve chili biberi ufak ufak doğrayın ve doğruca tavaya atın. Yağınızın sarımsakları yakmayacak kadar ısındığına emin olun.
- Tavaya makarna suyundan bir kepçe kadar ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bu esnada maydanozları olabildiğince ince doğrayın.
- Makarnaları bir maşa ile fazla süzdürmeden doğruca tavaya alın ve sosla harmanlayın.
- Azar azar makarna suyu ekleyin bu esnada limon kabukları ve maydanozu da ekleyin.
- Makarnayı kurutmadan üzerine parmesan rendesini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Servis tabağına aldığınız makarnayı taze maydanoz, limon kabuğu ve parmesan rendesi ekleyip servis edin. Afiyet olsun.