Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle Tarifi

Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle

Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle Tarifi

Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle tarifi: Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle için gerekli malzemeler nelerdir? Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 250 gram Barilla Fettucine Makarna
  • 3 litre su (kaynar)
  • 2 yemek kaşığı tuz

Sos için:

  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1/2 adet chili biberi
  • 8 dal frenk maydanozu
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 50 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)

Limon ve Maydanoz Soslu Tagliatelle tarifi nasıl yapılır?

  • Tagliatelle makarnaları bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
  • Büyük bir tavayı içine zeytinyağını koyup ısınmaya bırakın.
  • Sarımsakları ve chili biberi ufak ufak doğrayın ve doğruca tavaya atın. Yağınızın sarımsakları yakmayacak kadar ısındığına emin olun.
  • Tavaya makarna suyundan bir kepçe kadar ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bu esnada maydanozları olabildiğince ince doğrayın.
  • Makarnaları bir maşa ile fazla süzdürmeden doğruca tavaya alın ve sosla harmanlayın.
  • Azar azar makarna suyu ekleyin bu esnada limon kabukları ve maydanozu da ekleyin.
  • Makarnayı kurutmadan üzerine parmesan rendesini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Servis tabağına aldığınız makarnayı taze maydanoz, limon kabuğu ve parmesan rendesi ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025