Limon ve Haşhaşlı Kek Tarifi
Limon ve Haşhaşlı Kek tarifi: Limon ve Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon ve Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Limon ve Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 2 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 2,5 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Limon ve Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derecede, fansız ayarda çalıştırmaya başlayın. Daha sonra bir kabın içine limon kabuklarını ve toz şekeri karıştırın.
- Ardından yumuşamış tereyağını da ekleyip, çırpın. 3 adet yumurtayı teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin. Limonlu süt karışımını da harca ekleyin.
- Un,kabartma tozu ve tuzu da ilave edip, çırpın. Son olarak mavi haşhaşı koyup, spatula ile karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayıp, harcı dökün.
- Üzeri için; Bir kapta unu, şekeri ve mavi haşhaşı karıştırın.
- Soğuk tereyağını da ekleyip, parmak ucunuzla hiç un kalmayacak şekilde bütün harcı birbirine yedirin.
- Kek harcının üzerine serpiştirin. 45 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.