Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Limon Turşusu Tarifi

Limon Turşusu

Limon Turşusu Tarifi

Limon Turşusu tarifi: Limon Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Limon Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet limon
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı su

Limon Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Limonlarınızı kabuklarıyla birlikte güzelce yıkayın. Ardından kurulayın.
  • Bir bıçak yardımıyla derin çizikler atın. Kestiğinizde ortaya çıkan parçaları koparmayın. İçlerini dolduracağız.
  • Oluşturduğunuz çiziklerin içlerini tuzla doldurun.
  • Ardından tuzla doldurduğunuz limonları kavanozun içine doldurun.
  • Limonların üzerine limon suyu ilave edin. Geriye kalan kısmını su ile tamamlayın.
  • Ardından kavanozu sıkıca kapatın ve çalkalayın. Güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 2 hafta kadar bekletin.
  • İkinci haftanın sonunda çıkarıp afiyetle tüketin.

Limon Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Yapım aşamasında dilerseniz içine defne yaprağı ve tane karabiber de ilave edebilirsiniz. Bu limon turşunuza çok farklı bir rayiha katacaktır. Limonlar turşu haline gelene kadar iki günde bir kez çalkalayın. Kavanozun ağzının hava almayacak şekilde sıkı olmasına özen gösterin. Kaya tuzu yerine öğütülmemiş deniz tuzu da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025