Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) Tarifi
Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) tarifi: Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram fileto tavuk göğsü
- 60 gram un
- 10 gram deniz tuzu
- 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
- 40 gram zeytinyağı
- 60 gram tereyağı
- 4 adet limon suyu
- 60 ml. beyaz şarap
- 20 gram ince kıyılmış maydanoz
Garnitür için:
- 300 gram fırında pişmiş patates ya da haşlanmış sebzeler
Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) tarifi nasıl yapılır?
- Kemiksiz fileto tavuk göğsünü ince ince dilimleyin. Bol suda yıkadıktan sonra bir kağıt havlu yardımıyla tek tek kurulayın.
- Unu geniş bir servis tabağına alın. Deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısını unla harmanladıktan sonra fileto tavuk göğüslerini arkalı önlü bir şekilde karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyin.
- Zeytinyağını geniş bir kızartma tavasında kızdırdıktan sonra fazla ununu silkelediğiniz fileto tavuk göğüslerini yüksek ateşte, kısa sürede kızartın.
- Taze sıkılmış limon suyu ve beyaz şarap ekledikten sonra asitinin gitmesi için sosu yüksek ateşte 2 dakika kadar çektirin.
- Tereyağını sos tavasına aktarın. Kalan deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu da kattıktan sonra tavuğa lezzet verecek scaloppine sosun yapımını tamamlayın.
- Sosuyla birlikte 2 dakika daha pişen fileto tavukları, bekletmeden patatesli havuç püresi ve haşlanmış sebzeler eşliğinde servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Limon Soslu Tavuk (Scaloppine al limone) tarifinin püf noktası nedir?
İnce ince dilimlenen fileto tavuk göğüslerinin her bir tarafının 90 saniye kadar kızartılması önerilir.