Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi Tarifi
Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi tarifi: Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet enginar kalbi (konserve)
- 250 gram pırasa
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 adet limon (sos için)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (sos için)
- 1 çay kaşığı tuz (sos için)
Pişirmek için:
Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın.
- Zeytinyağını Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine ekleyin, üzerine doğranmış soğanları ve sarımsağı ilave edip 8 dakika soteleyin.
- Pırasaları doğrayın ve Vestel Ziyafet Pişirici’ye ekleyip 2 dakika daha kavurun. Pırasaların kavrulması da bittikten sonra enginar kalplerini, suyu, tuzu ve toz şekeri ilave edip kapağını kapatın.
- Vestel Ziyafet Pişirici’ninizi 3 numaralı Sebze moduna alın ve program bitene dek pişirin. O esnada, ayrı bir kâsede limon suyu, zeytinyağı ve tuzu homojen bir kıvama gelene dek çırpın.
- Pişen yemeğin 5 dakika boyunca ilk sıcaklığını kaybetmesini bekleyin, daha sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve tercihen buzdolabında soğuduktan sonra servis edin. Ziyafet olsun!
Limon Soslu, Pırasalı Enginar Kalbi tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.