Limon Soslu Kek Tarifi
Limon Soslu Kek tarifi: Limon Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limon Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 2-3 damla limon suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Limon Sosun Malzemeleri:
- 100 ml. limon suyu
- 3 adet yumurta
- 150 gram toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1-2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
Limon Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kasenin içine yumurtalar, limon suyu, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
- Tencerede suyu kaynatın kaynayınca altını kısın kaseyi üzerine yerleştirin aralıksız çırpın.
- Kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.
- Koyulaşınca kaseyi tencerenin üzerinden alın ve tereyağını ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Sos ılınınca buzdolabına kaldırın 1-2 saat dinlendirin.
Limon Soslu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Limon sosunu kekten önce hazırlarsanız daha iyi olacaktır. Sosun mutlaka buzdolabında 1-2 saat beklemesi gerekmektedir. Eğer bekletmezseniz kıvamı doğru olmayacaktır.