Limon Soslu Kek Tarifi
Limon Soslu Kek tarifi: Limon Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limon Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon ( suyu sıkılacak, kabuğu rendelenecek )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un ( kontrollü ekleyin )
Limonlu sos için:
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
Limon Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri 6-7 dakika beyazlayana kadar çırpın. İçine süt, sıvı yağı, limon kabuğu ve suyunu ekleyin çok az karışana kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilini eleyerek koyun ve sadece karışana kadar çırpın.nKek kalıbının her yerini tereyağla yağlayın.
- Biraz kalıba un ekleyin her tarafına kalıba vura vura dağıtın. Fazla unu dökün.
- Kek harcını kalıba dökün ve tezgaha birkaç kez vurun. Her tarafı eşit pişsin diye. Önceden ısıttığımız 150 derece fırında pişirmeye başlayın.
- Kekin ortası çatlamaya başladığında ve orası da kızardığında kekiniz oldu sayılır. Kürdan testi yapın.
- Temizse fırını kapatın. 15 dakika içinde bekletin. Dışarı çıkarınca da 10-15 dakika dinlendirip bir tabağa ters çevirin.
- Limon sos için 150 gr pudra şekerine 3 yemek kaşığı limon suyu ve isteğe bağlı zerdeçal ekleyip pişirmeden sos yapın.
- Kek tamamen soğuyunca dilimlerin arasına dökün. Benim gibi acele etmeyin, sosu içine çeker. :)
Limon Soslu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda ısısında olmalı. Şeker ve yumurta çok iyi çırpılmalı. Kekte limon aroması ve ekşiliğini hissetmek isterseniz 1 limonun suyunu kullanın. ( Ben öyle seviyorum.) İstemezseniz yarım limon suyu kullanın. Tadı az baskın olacaktır.