Limon Soslu Kek Tarifi
Limon Soslu Kek tarifi: Limon Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Limon Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema (arzuya göre)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı margarin (eritilmiş)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limonlu sos için:
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
Limon Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri derin bir kapta 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Ardından sırasıyla süt, krema, yağlar, limonun rendesi ve suyu ilave edilir 1-2 dakika daha çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek ne katı ne sıvı olacak bir hamur harcı elde ediyoruz.
- Güzelce yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu alıp 170-180 derecede 45-50 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz olduktan sonra soğumaya bırakırken limon gralizürümüzü ufak bir tencereye alıp kaynatarak hazırlıyoruz.
- Son olarak kekimizin üzerine döküyoruz ve çayları hazırlıyoruz çünkü, kekimiz hazır. Afiyet olsun.
Limon Soslu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin eşit bir şekilde kabarması için kalıp fırına girmeden sert zemine bir kaç kez vurularak gazı alınmalı, iyi kabarması için ise tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir.