Limon Soslu Kek Tarifi
Limon Soslu Kek tarifi: Limon Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Limon Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Limon Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Limon Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve şekerle birlikte çırpın. Ardından sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, limon suyu ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpın.
- Limon kabuklarını vanilya ile birlikte ovun ve karışıma ilave edin. Kabartma tozu ve un eleyerek harca ilave edin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru kuru malzemeleri harca yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında 30-40 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Sosu için limon suyu ve pudra şekerini güzelce çırpın ve ocağa alın, nişastayı suyla açtıktan sonra kaynamaya yakın olan limonlu karışıma ekleyip karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.